Onze visie

 

De Puzzel, een school voor alle kinderen

We willen onze kinderen de kans geven om in een positieve omgeving op te groeien. We geloven in de combinatie van aangenaam en doelgericht onderwijs. We houden hierbij rekening met de verschillende interesses en mogelijkheden van kinderen. Met ons zorgbeleid voldoen we aan de noden van kinderen die minder, maar ook meer kunnen. We geven kinderen tijd om te groeien en ontdekkend te leren. We zijn een kleine school, dit zorgt ervoor dat leerkrachten en directie dicht bij de kinderen en hun ouders staan.

 

De Puzzel, een school waar je creatief mag zijn

Een potlood beeldt het creatieve, het muzische en beeldopvoeding uit op verschillende domeinen. Hier komt het fijn-motorische aspect aan bod, waaraan wij veel aandacht schenken. De waaier van mogelijkheden is zo uitgebreid, dat wij hiervoor naar onze dagelijkse werking willen verwijzen.

 

De Puzzel, een school waar je mag dromen

Jonge kinderen moeten kunnen dromen, fantaseren, hun eigen, veilige wereld hebben. Ze mogen nog vaak ”in de wolken” zijn. Daarvoor willen wij kinderen kansen geven. Het geeft ook de verbondenheid weer met de natuur. Onze school ligt in een landelijk gebied. Dit geeft kansen om heel veel naar de natuur te kijken, op ontdekking te gaan en met materialen uit de natuur te werken. Wij respecteren alles wat leeft, wij hebben respect en aandacht voor het milieu.

 

De Puzzel, een school met open blik op de wereld

Wij willen geen eilandschool zijn. We geven onze kinderen de kans stilaan de wereld te ontdekken en te exploreren. Wij halen de wereld in de klas en we stappen er met de klas naar toe. Wij hebben ook aandacht voor de actualiteit, dichtbij en veraf… Via allerlei kanalen zijn wij verbonden met de wereld rondom ons.